Home » » Filmul Iron Sky - 6 milioane de vizualizari intr-o saptamana

Filmul Iron Sky - 6 milioane de vizualizari intr-o saptamana

Saptamana trecuta comedia SF Iron Sky a fost atractia principala a Festivalului de Film de la Berlin unde a vandut biletele in timp record. Pana si Brad Pitt si Angelina Jolie s-au ingramadit sa vada pelicula promovata ca "filmul pe care Hollywoodul nu ar avea curaj sa-l faca."
Povestea sa e una nebuna, insa productia realizata in colaborare de nemti si finlandezi a reusit sa ajunga filmul care a starnit cel mai mult buzz la Festivalul de Film de la Berlin iar studiourile Entertainment One il vor aduce in America.

Pelicula este o parodie plina de umor negru despre nazisti care au trait timp de 70 de ani pe partea intunecata a Lunii de unde au urmarit planeta si s-au pregatit pentru un atac de proportii ca sa o recucereasca.

Ca o curiozitate din bugetul de aproximativ 10 milioane de dolari al filmului, un milion a fost strans din donatiile facute de fani pe net. Acestia au fost implicati pe tot parcursul productiei in diverse aspecte ale realizarii peliculei care au mers pana la crearea uniformelor purtate de nazisti. Filmul, regizat de finlandezul Timo Vuorensola a fost facut in 6 ani cu o distributie din care mai fac parte Julia Dietze, Christopher Kirby si Gotz Otto. Pelicula a strans mai multe recenzii pozitive in Germania in timp ce americanii si britanicii cred ca filmul a dezamagit, dar ca ideea este una promitatoare. Iron Sky este genul de film de care producatorii de la Hollywood nu s-ar atinge, speriati de controverse. Pelicula a beneficiat de o campanie de marketing ingenioasa derulata in special pe retelele sociale.

Filmul povesteste cum Hitler a reusit sa trimita pe Luna o echipa de oameni de stiinta spre finalul Celui de-al Doilea Razboi Mondial. Timp de 7 decenii acestia si-au construit nave pentru a recuceri Planeta. Invazia incepe in 2018.

"Chiar daca am auzit publicul cum radea in hohote, mie mi s-au trezit si alte sentimente. Este un subiect delicat si trebuie sa fi intr-adevar prudent cand difuzezi un film ca acesta. Initial am fost ingrijorata, dar pana la urma s-a dovedit a fi o comedie buna." a afirmat Kerstin Sopke, jurnalista la Associated Press in timp ce Kaleem Aftab de la The Independent l-a comparat cu Inglourious Basterds al lui Quentin Tarantino


Iron Sky pe www.procinema.ro

Citeste mai mult pe PROCINEMA.RO

Arata acest articol si celorlalti :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2012. Romedia Online - All Rights Reserved