Home » » Un nou asteroid care ar putea lovi Pamantul

Un nou asteroid care ar putea lovi Pamantul

NASA a identificat un nou asteroid, cu un diametru de aproximativ 140 de metri, care ar putea să intre în coliziune cu Pământul pe 5 februarie 2040. ONU a început deja să discute modalităţi prin care traiectoria acestui asteroid, denumit 2011 AG5, poate fi modificată, relatează Daily Mail.

Oamenii de ştiinţă au calculat că, în prezent, şansele ca asteroidul să lovească Pământul sunt de 1 la 625. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, milioane de oameni ar muri, însă omenirea ar supravieţui. Spre comparaţie, asteroidul care ar fi dus la dispariţia dinozaurilor de pe Terra avea în jur de 14 kilometri în diametru.

Conform NASA, printre modalităţile de a schimba traiectoria asteroidului se numără plasarea unei sonde pe asteroid, care să-i modifice gravitaţia, sau lansarea unei sonde care să-i schimbe direcţia prin simplul impact. Folosirea unei arme nucleare nu este luată în calcul, pentru că resturile asteroidului ar lovi Pământul în mod necontrolat.

În apropierea Pământului se află în jur de 19.000 de asteroizi de mărime medie, cu diametre cuprinse între 100 de metri şi 1 kilometru.

Citeste mai mult pe GANDUL.INFO
Arata acest articol si celorlalti :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2012. Romedia Online - All Rights Reserved