Home » » Banii pentru someri dati pe masini 4x4

Banii pentru someri dati pe masini 4x4

Romania risca sa piarda 700 de milioane de euro, bani gratuiti de la Uniunea Europeana. Bruxellesul a blocat programul POSDRU, menit printre altele sa ii ajute pe somerii romani sa isi gaseasca mai usor un loc de munca.

Decizia a fost luata dupa multe nereguli, la care oficialii europeni nu inchid ochii, asa cum mai fac ai nostri. Unele firme au folosit fondurile ca sa isi cumpere masini 4x4 sau sa deconteze deplasari in strainantate.

Culmea este ca aceste cheltuieli au fost aprobate de institutiile statului roman, care ar fi trebuit sa vegheze ca fiecare eurocent sa fie cheltuit cu folos.

Mii de firme romanesti care au obtinut fonduri europene pentru resurse umane sunt acum in pericol sa nu mai primeasca banii, dupa ce altii au furat milioane de euro de la Uniune.

Curtea de Conturi a descoperit cum au fost fraudati banii. De exemplu, autoritatea statului i-a atribuit 1 milion de euro unei firme care nu avea dreptul sa primeasca acesti bani. Altii in schimb, care au obtinut contracte in mod corect, au folosit banii pentru alte scopuri.

Zeci de mii de euro s-au dus pe autoturisme 4X4 sau echipamente informatice, mobilier si accesorii de birou, toate cu mii de euro mai scumpe decat pretul pietei. Iar neregulile nu se opresc aici: s-au platit si carburanti, consultanta si chiar deplasari doar pentru a fura banii.

Pentru anul 2010, in cadrul POSDRU au fost declarate Comisiei Europene cheltuieli de peste 32 de milioane euro. In realitate, cererile de rambursare ale beneficiarilor sunt de trei ori mai mici.

Acum, beneficiarii programelor de finantare vor declara pe proprie raspundere ca nu au dat mita autoritatilor.



Citeste mai mult pe STIRILE PROTV.RO
Arata acest articol si celorlalti :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2012. Romedia Online - All Rights Reserved