Home » » O fetita de 5 ani a murit de rabie

O fetita de 5 ani a murit de rabie

Se moare de rabie şi în secolul 21. O fetiţă de numai cinci ani, dintr-o localitate băcăuană, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi după ce a fost muşcată de un câine. Rudele susţin că au dus-o a doua zi la Urgenţă, însă medicii nu i-au administrat vaccinul antirabic, ci au trimis-o la oftalmolog.

Fetiţa a fost muşcată de un câine maidanez anul trecut, la jumătatea lunii decembrie. A fost dusă la Urgenţe a doua zi.
"Dimineaţa la prima oră am fost cu ea la urgenţă la Spitalul din Bacău, după care un medic de-acolo ne-a trimis cu ea la un oftalmolog, deci nicidecum să se facă un atirabic de-ăsta, cum se zice. Ne-am dus la cabinetul particular la oftalmolog", a declarat unchiul fetiţei, Mihai Varga. Săptămâna trecută, starea fetei s-a agravat, iar părinţii au dus-o la Spitalul de Pediatrie din Bacău.

"A fost solicitat examenul de specialitate pediatric şi boli infecţioase copii. Echipa de gardă a stabilit suspiciuni de infecţie cu virus rabic, tocmai datorită unui semn pe care fetiţa îl prezenta la o sprânceană", a spus managerul Spitalului de Pediatrie, Aurelia Taga.

Pentru că starea micuţei era destul de gravă, medicii din Bacău au decis sâmbătă să o transfere la Iaşi. Era însă prea târziu. Fetiţa a murit a doua zi.

"După aspectul clinic al fetiţei, după evoluţia bolii şi în contextul epidemiologic dat, pare a fi fost vorba de rabie. Fetiţa a fost internată în terapie intensivă, a fost intubată urotraheal, a beneficiat de ventilaţie mecanică, dar fiind vorba de această boală", a declarat managerul Spitalului de Boli Infectioase Iaşi.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Arata acest articol si celorlalti :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2012. Romedia Online - All Rights Reserved