Home » » "Barack Obama e un pampalau"

"Barack Obama e un pampalau"

Un schimb de emailuri interne între analiştii agenţiei de geostrategie Stratfor, dezvăluit de Wikileaks astăzi, arată că o miliardară simpatizantă a democraţilor, care a sponsorizat campania electorală a preşedintelui SUA Barack Obama, le-a declarat în 2009 că s-a săturat de moliciunea acestuia în relaţia cu China şi că nu îl va mai susţine în alegerile care au loc în 2012.

Ea îl numeşte "pămpălău" pe Obama, iar pe vicepreşedintel Joe Biden "o nevăstuică", susţineau analiştii Stratfor.

"Miliardara e foarte dezamăgită de 'slăbiciunea şi moliciunea' lui Obama faţă de China (Fred, ăştia înţeleg doar forţa) şi de eşecul lui Obama de a se întâlni cu Dhali Lama (sic). Sponsorul a declarat că a fost dezamăgită personal ('trădată') pentru că l-a ajutat pe Obama să ajungă la Casa Albă şi nu intenţionează să-l sprijine la alegerile următoare, dacă nu apare o schimbare drastică", scria analistul Stratfor Fred Burton.

Miliardara dă vina pentru slăbiciunea SUA faţă de China pe Obama, pe vicepreşedintele Joe Biden şi pe Rahm Emanuel, şeful de cabinet al Preşedinţiei americane (fost primar al Chicago-ului, principalul bazin electoral al lui Obama, Rahm a fost schimbat de la Casa Albă în 2010).

"Crede că Obama e un pămpălău şi Biden e o nevăstuică", scrie acelaşi analist.

"Sunt de acord că Biden e o nevăstuică. Cred că Emanuel îl emasculează pe Obama, vânzându-i tactici clintoniene deştepte. Mi-ar plăcea să-l văd pe Obama cu cineva mai principial şi mai puţin deştept ca şef de Cabinet. Are nevoie de un James Baker şi el are un Donald Regan. Cel puţin Clinton îl avea pe Panetta (fostul şef al CIA) la început să-i spună când să nu fie un pămpălău. Fără Panetta, Clinton era doar un mare tactician, dar nu ducea nimic la capăt (cu excepţia faptului de a fi reales în funcţie)", îi răspunde un alt analist, Bartholomew Mongoven.

Analistul Mongoven remarcă faptul că viziunea miliardarei despre Obama e aceeaşi cu a liberalilor americani, care cred că Obama s-a vândut pentru că nu încheie un acord de mediu cu China, dar de fapt e vorba de un paradox.

Citeste mai mult pe GANDUL.INFO
Arata acest articol si celorlalti :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2012. Romedia Online - All Rights Reserved