Home » » Spitalul Judetean din Galati, casa pentru cainii comunitari

Spitalul Judetean din Galati, casa pentru cainii comunitari

Imaginile foto si video au fost trimise pe adresa redactiei de catre un cititor HotNews.ro care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Imaginile au fost realizate la inceputul anului 2012, inainte de viscolul care a cuprins tara.

Imaginile sunt realizate la una din intrararile in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" din municipiul Galati. Imaginile surprind mai multi caini comunitari care se refugiaza pe holurile din apropierea cabinetului "Internari Cronici".

Pe holurile din apropierea intrarii respective, pe langa oameni care intra si ies din spital, se observa fecale si balti de urina de caine.

"Am stat de vorba cu un medic din spital care mi-a spus ca problema este cu atit mai acuta acum, cind este frig afara si adapostesc mai multi ciini inauntru. Oricum, medicul respectiv mi-a mai spus ca in ciuda publicarii oricitor imagini, conducerea va nega public existenta problemei si se va victimiza (existind, se pare, precedent) ajungind sa nu faca nimic pentru asta", ne-a scris cititorul in momentul cand ne-a trimis imaginile.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Spitalului Judetean din Galati au explicat ca problema este generata de numarul mare de caini comunitari din zona si de imposibilitatea de a pazi fiecare intrare a unitatii medicale.

"Spitalul se afla in mijlocul unui cartier de blocuri. Este plin de caini in jur. Curtea spitalului este foarte mare si este foarte greu de pazit fiecare intrare a spitalului ca sa nu intre catei. Cabinetul de "Internari Cronici" este practic prima usa de la intrarea din spital, o intrare pe care intra sute de oameni in fiecare zi. In ambulatoriul de specialitate nu se intampla asa ceva. A fost modernizat cu bani europeni. Toate usile sunt securizate", a declarat purtatorul de cuvant al spitalui, dr. Lucia Grigorica.

"In plus, nu este treaba spitalului sa rezolve problema cainilor comunitari din zona. Spitalul a sesizat Primaria cu aceasta problema. Am sesizat Primaria si anul trecut. Noi am reusit, pazind foarte bine intrarile spitalului, sa reducem dramatic numarul de animale care au patruns in curtea spitalului. Sunt astfel de probleme in toata tara, in toate spitalele cu curte mare. Speram sa se gaseasca o solutie la nivelul intregii tari", au mai precizat reprezentantii spitalului.


Citeste mai mult pe HOTNEWS.RO
Arata acest articol si celorlalti :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2012. Romedia Online - All Rights Reserved