Home » » Oamenii care au schimbat internetul

Oamenii care au schimbat internetul

Haideti sa ii cunoastem pe oamenii care ne-au facut viata pe internet mai usoara si mai placuta si din pacate acestia sunt vazuti de "oameni legii" ca niste raufacatori sau cum spune siteul BUZZIN.NET: "piraţi moderni, care luptă pentru libertatea internetului".

Acesti sunt:

1-Kim Dotcom

Originar din Germania, fondatorul site-ului Megaupload, recent arestat în Australia, şi-a câştigat reputaţia în ţara natală, spărgând sisteme PBX ale corporaţiilor din SUA, şi a încercat să-şi facă o carieră în domeniul securităţii datelor.

În 2001, Dotcom a cumpărat acţiuni de 375.000 de dolari la compania aproape falimentară letsbuyit.com şi a promis că va investi în ea 50 de milioane de euro. Pe 21 martie 2005, el a înfiinţat site-ul Megaupload, o afacere de hosting şi sharing de conţinut cu sediul în Hong Kong.

Afacerea sa pe internet a ajuns să aibă peste 150 de angajaţi, venituri de 175 milioane de dolari şi 50 de milioane de vizitatori pe zi. 4% din tot traficul zilnic pe internet avea loc, la orele de vârf, pe site-ul lui Dotcom. Foarte mult conţinut postat pe serverele lui Dotcom de către utilizatori nu respecta drepturile de autor.

2-Julian Assange

Activistul şi antreprenorul online australian este fondatorul WikiLeaks, site non-profit care publică date secrete, clasificate sau anonime trimise de surse anonime. A devenit celebru după publicarea a peste 250.000 de telegrame ale diplomaţiei americane din întreaga lume. În prezent el se află sub arest la domiciliu, fiind judecat în Suedia pentru "sex prin surprindere", o infracţiune specifică legii suedeze, care nu este totuna cu violul.




3-Shawn Fanning

Programator american şi antreprenor în serie, a dezvoltat Napster, unul dintre primele platforme de distribuit fişier prin metoda utilizator la utilizator (peer-to-peer), în 1998. Napster a fost închis după mai multe acţiuni în justiţie ale producătorilor de muzică.








4-Sean Parker

Antreprenor american din mediul online, a fost cofondatorul Napster, Plaxo, Cause şi Airtime. A fost numit preşedinte fondator al Facebook, alături de Mark Zuckerberg. Averea sa, în al treilea trimestru din 2011, se ridica la 2,1 miliarde de dolari.





5-Niklas Zennstrom

Antreprenor cunoscut pentru că a fondat, alături de Janus Friis, platforme online precum Skype sau Kazaa. Deşine grupul de investiţii Atomico, în sectorul tehnologic. Platforma Kazaa era folosită pentru schimb de fişiere cu muzică, video, aplicaţii sau documente.









6-Christopher Poole

Antreprenor online din New York, a fondat site-urile 4chan şi Canvas. 4chan, lansat pe 1 octombrie 2003, era iniţial un forum de discuţii despre manga şi anime (benzi desenate asiatice), însă în timp a devenit un grup de activişti care lansează acţiuni în grup pe internet sau în lumea offline.







7-Jay Freeman "Saurik"

A lansat Cydia în februarie 2008, ca o sursă alternativă pentru Installer.app de pe iPhone. Din 2010, Cydia a devenit cel mai mare magazin online pentru aplicaţii mobile dedicate iPhone-urilor "sparte", adică modificate pentru a putea instala şi aplicaţii neagreate de Apple. În aprilie 2011, Cydia avea venituri de 10 milioane de dolari pe an şi 4,5 milioane de vizitatori pe săptămână, care aduceau un profit anual de 250.000 de dolari, după plata taxelor.







8-Bram Cohen

Programator american, a inventat protocolul BitTorrent şi primul program care folosea acest protocol, pentru transferul de fişiere peer-to-peer. Este autorul Codeville şi organizează întâlnirea hackerilor din zona San Francisco.






9-Mark Howard Gorton

Este creatorul LimeWire, un client pentru distribuirea de fişiere prin metoda peer-to-peer. El deţine de asemenea o companie de investiţii bursiere, un fond de investiţii şi o companie de software medical. În 2010, când LimeWire a fost dată în judecată, a fost lansată o versiune pirat.








10-Peter Sunde


Este co-fondator al site-ului de torrente The Pirate Bay. A fost condamnat de un tribunal suedez la un an de închisoare şi la plata a 2,75 milioane de euro drept despăgubiri.

"Chiar dacă aş avea aceşti bani, mai degrabă aş da foc la tot ce deţin şi nu le-aş da nici cenuşa. Slujba lor ar fi să o adune de pe jos. Atât de mult urăsc industria media", a declarat el după aflarea verdictului.



11-Hana Beshara

Este co-fondatoarea site-ului NinjaVideo, creat în februarie 2008, care conţinea link-uri către episoade din seriale TV, filme şi documentare. Site-ul a fost închis în 2010, iar Hana a fost condamnată la 22 de luni în închisoare, la 500 de ore de muncă în folosul comunităţii şi plata a 210.000 dolari.




Cititi mai mult pe GANDUL.INFO

Arata acest articol si celorlalti :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2012. Romedia Online - All Rights Reserved